Miljösamordnare

Swedish Agro söker miljösamordnare till Kalmar, som ska ansvara för företagets miljö, säkerhetsfrågor och kvalitet. 

 

Miljösamordnare till Kalmar

Swedish Agro söker miljösamordnare till Kalmar, som ska ansvara för företagets miljö, säkerhetsfrågor och kvalitet. Ditt arbetsområde blir våra anläggningar i Sverige som innebär ett antal resdagar per år.  Vi erbjuder också en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

  • Ge stöd i, utveckla och samordna det strategiska miljöarbetet så att verksamheten uppfyller lagstiftning och andra relevanta krav.
  • Säkerställa att krav gällande miljö implementeras i processer, styrdokument och anvisningar.
  • Stödja chefer i genomförande av miljöarbete utifrån relevant lagstiftning.
  • Kontakter med myndigheter och övriga intressenter inom arbetsområdet.
  • Ansvara för lagbevakning inom företaget.
  • Vara behjälplig vid riskbedömningar och framtagning av handlingsplaner inom området.
  • Säkerställa att hantering av farligt gods sker enligt gällande lagstiftning i berörd verksamhet.
  • Ansvara för interna och externa revisioner gällande miljö.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig, som har en relevant utbildning inom miljöområdet med examen från Universitet eller högskola eller annan erfarenhet av miljöarbete. Du behöver ha god kunskap om miljölagstiftningen. Eftersom företaget har anläggningar på flera orter i Sverige är körkort ett krav. Du har god datorvana. För att lyckas i rollen som miljösamordnare ser vi att du är ambitiös, driven och flexibel. Du arbetar strukturerat och som person är du noggrann, handlingskraftig samt uppskattar att ta stort eget ansvar. Meriterande är erfarenhet från foderindustri eller produktionsindustri.

 

Upplysningar om tjänsten

För mer information om tjänsten kontakta Charlotte Stamp Frandsen på telefon nr +45 4030 7085.

Din ansökan vill vi ha senast den 27 augusti 2018 under adress: HR-ansvarig via e-post till marie.karlsson@swedishagro.se . Vi kommer att kontakta sökande till tjänsten efter semester.

 

Om företaget

Swedish Agro är en del av den internationella lantbrukskoncernen Danish Agro. Swedish Agro, som är koncernens svenska dotterbolag, har verksamhet, som omfattar bland annat handel med foder, växtodling och spannmål samt en butiksverksamhet med inriktning mot lantbruk, trädgård, djurfoder, jakt och skog. Vårt mål är att i nära samverkan med kunden utveckla och leverera värdeskapande lösningar på gårdsnivå