Cropline

Insikt - Precision - Optimering

 

Med Cropline kan vi ge råd om fälthantering baserat på data från våra digitala verktyg: biomassadata, tilldelningskartor, avkastning och väderdata. Cropline är din digitala verktygslåda för att skräddarsy rätt produktval och för att optimera avkastning, kvalitet och ekonomi.

 

Har du redan en Cropline-prenumeration?  Gå till Cropline.se

I Swedish Agros Cropline-plattform är det möjligt att upprätta tilldelningskartor och därigenom optimera avkastning och kvalitet på åkern. Data från de digitala hjälpverktygen möjliggör en graderad tilldelning av utsäde, gödningsmedel och tillsatser.

Med Cropline-plattformen får du både tillgång till satellitdatabaserade biomassakartor och möjlighet att förbereda detaljerade tilldelningsfiler. Kompletterat med digital skördedata, finns ett unikt förstärkt dataunderlag för tilldelningsfil och skördeoptimering. Har du en Cordulus Farm Station (tidigare Fieldsense) så kan din väderdata också hittas här.

Cropline-plattformen är enkel att använda och du kommer snabbt igång med att göra tilldelningskartor som kan överföras till dina lantbruksmaskiner.

Du kan läsa våra villkor för datahantering här.


 

TILLDELNINGSFIL – få maximal utdelning från ditt fält

Detaljerade kartor över grödan baserat på biomassakartor och skördedata. Du får ett antal förmåner med tilldelningskarta:

 • Optimering av växtnäring, utsäde och växtskydd.
 • Jämnare grödor med en bättre och mer enhetlig kvalitet, vilket kan leda till högre avkastning och lönsamhet, avräkningspriser, bättre foderkvalitet och högre skördekapacitet.
 • Förstärker din gröna profil med en mer fältanpassad tilldelning.


 

SKÖRDEDATA

Utvärdera årets utdelning i relation till din strategi och få insikt i utdelningsskillnader och optimeringspotential. Med avkastningsdata i Cropline får du resultatet direkt från fältet:

 • Kg/ha
 • Vattenhalt
 • Bränsle l/ha

Avkastningsdata i Cropline ger en unik inblick i fältets mångfald och med biomassa och väderdata finns det en möjlighet att optimera produkturval och strategi framöver. Alla data ger förutsättningar för den mest optimala avkastningen, i förhållande till timing och förberedelse av tilldelningsfiler. I Cropline kan du analysera och jämföra fältets avkastning med:

 • Sådata
 • Sortval
 • Biomassadata
 • Farm Weather


 

VÄDERDATA DIREKT FRÅN EGNA ÅKRAR OCH NÄTVERK

Med ett Farm Weather-abonnemang får du både lokal väderdata och lantbrukets mest lokala och exakta väderprognoser varje timme och 16 dagar framåt. I appen får du väderprognosen direkt från ditt eget fält och kan planera fältarbete dag för dag och timme för timme för att:

 • Planera fältarbetet med vind- och nederbördsmätningar.
 • Optimera skörden med mätningar av lufttemperatur och luftfuktighet.
 • Hitta den optimala såtiden med hjälp av jordtemperatur.
Med mer än 2300 väderstationer utnyttjar vi vårt nätverk av väderdata för att förbättra befintliga väder- och prognosmodeller. Med ett Farm Weather-abonnemang får du både en väderstation och tillgång till 5 andra stationer i nätverket med aktuell väderdata och en hyperlokal väderprognos.

Din historiska väderdata visas i Cropline-plattformen och kan jämföras med biomassakartorna.
På swedishagro.se/cropline/support kan du se en video om hur man arbetar med fält, grödor, årstider och väderdata.

 

Har du frågor om Cropline eller vill beställa våra digitala lösningar? Kontakta din säljare eller kundtjänst på 0480-611 11. Du kan även fylla i ditt namn och kontaktuppgifter i formuläret nedan – så kontaktar vi dig.