Premixer

Med premixer behöver man inte kompromissa.

 

Premixen är pricken över i:et

Med den egna spannmålen i grunden och inköpt proteinfodermedel (oftast sojamjöl) som komplement är premixen pricken över i:et som innehåller alla övriga komponenter som saknas. Premixen täcker behovet av mineraler, vitaminer, spårämnen och syntetiska aminosyror.

Med premixer behöver man inte kompromissa! Det är lätt att fasutfodra vilket ger ett maximalt utnyttjande av alla foderkomponenter.

  • Vi erbjuder den optimala foderlösningen för varje gård. Vårt koncept bygger på att utnyttja gårdens egna foderråvaror på det bästa sättet och ge den mest lönsamma lösningen. Vi arbetar med ett standardsortiment men kan enkelt göra skräddarsydda Gårdspremixer om så önskas. Samtliga nya premixer innehåller lermineral som har en viss mykotoxinbindande effekt, naturligt E-vitamin som har dubbelt så hög biotillgänglighet som konventionellt syntetiskt E-vitamin.
  • Våra premixer innehåller dessutom fytas som innebär att andelen tillsatt fosfor kan sänkas till ett minimum och på så sätt ge ett foder som är skonsamt för miljön och sänkt foderkostnad.

Gårdspremixer

Med en Gårdspremix får du ett tillskottsfoder som till alla delar anpassats efter dina näringskrav, speciella önskemål och förutsättningar. Med hjälp av analyser och priser på aktuella fodermedel kan vi optimera foderstaten såväl näringsmässigt som ekonomiskt.

Gårdspremixen kan också innehålla kompletterande proteinfodermedel och sådana tillsatser, t.ex. enzymer, som är svåra att själv fördela vid foderblandningen. Med en Gårdspremix får du helt enkelt de bästa förutsättningar för att utnyttja ditt kunnande som uppfödare.


Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din säljare