Hercules Horsefeed


Hercules är ett optimerat kvalitetshästfoder som tillverkas av vårt moderbolag Danish Agro, som är ett av Danmarks största lantbruksföretag. Danish Agro har många års erfarenhet av att utveckla, producera och sälja foder. Professionella experter inom hästfoder har utvecklat Hercules hästfoderserie och har noga valt ut råvarorna, så att produkterna ska vara så optimala som möjligt.

Vårt sortiment består av sju olika foder anpassade för olika typer av hästar, alltifrån hobbyhästar och avelshästar till prestationshästar på hög nivå.

Hercules Pelletsserie

Hercules AllRound Pellets

25 kg.
Pelleterat tillskottsfoder med ett måttligt energiinnehåll. Hercules AllRound är särskilt lämpligt för alla typer av hästar/ponnyer som inte tål spannmål.

På grund av den koncentrerade sammansättningen av protein, vitaminer och mineraler kan Hercules AllRound anpassas till alla hästtyper – inklusive rundlagda avelsdjur, föl och unghästar.

Hercules AllRound är anpassat för användning i kombination med resten av Hercules sortiment – eventuellt för att reducera den dagliga mängden vid boxvila eller vid tilldelning av ett koncentrerat tillskott.

Hercules AllRound kan användas i foderautomater.

Produktblad Hercules AllRound Pellets

Hercules Performance Pellets

25 kg.
Hercules Performance Pellets är ett tillskottsfoder med ett högt energiinnehåll.

Med ett högt innehåll av fett och fiber, kombinerat med lätt smältbara kolhydrater, garanteras hästen en balanserad energi vid ökade prestationskrav.

Det höga proteininnehållet kombinerat med fett, E-vitamin och magnesium ger musklerna goda förutsättningar i samband med återhämtning och muskelsättning.

Hercules Performance Pellets är särskilt lämpligt för bruk i större stall och kan användas i foderautomater.

Produktblad Hercules Performance Pellets

Hercules Racing Pellets

25 kg.
Hercules Racing Pellets är ett pelleterat tillskottsfoder med ett högt energiinnehåll.

Med ett måttligt innehåll av stärkelse och fiber säkerställs en god kombination av energi för att prestera under intensivt arbete.

Hercules Racing Pellets är därför särskilt lämpligt för kapplöpningshästar samt hästar och ponnyer med behov av snabb frigöring av energi i samband med ökade prestationskrav.

Hercules Racing Pellets är lämpligt för användning i foderautomater.

Produktblad Hercules Racing Pellets

 

Hercules PLUS serie

Hercules Competition Low Starch Plus

20 kg.
Hercules Competition Low Starch Plus är ett fiberrikt kompletteringsfoder som med ett högt innehåll av vegetabiliskt fett säkrar en stabil och långsam frigöring av energi.

Hercules Competition Low Starch Plus används speciellt till hästar i måttlig till hård träning som inte tål stärkelse från spannmål, hästar med benägenhet till överproduktion av magsyra och hästar som lätt får mjölksyra i musklerna.

Det höga proteiniinnehållet, kombinerat med fett, E-vitamin och magnesium ger musklerna goda förutsättningar i samband med återhämtning och muskelsättning.

Produktblad Hercules Competition Low Starch Plus

Hercules Oldie Plus

20 kg.
Hercules Oldie Plus är ett tillskottsfoder med ett högt energiinnehåll.

Hercules Oldie Plus är särskilt lämpligt för äldre hästar/ponnyer som har en tendens att gå ner i vikt.

Med ett högt innehåll av fett och fiber kombinerat med lätt smältbara kolhydrater säkerställs en god energiupptagning som hjälper den äldre hästen att behålla vikt.

Hercules Oldie Plus kan med fördel mjukas upp till hästar med dåliga tänder.

Produktblad Hercules Oldie Plus

Hercules Leisure Plus

20 kg.
Hercules Leisure Plus är ett koncentrerat spannmålsfritt tillskottsfoder med ett lågt energiinnehåll. 

Hercules Leisure Plus är särskilt lämpligt för hästar och ponnyer som inte tål för mycket socker och stärkelse samt till hästar med tendens till övervikt. 

Önskas mer energi utan tillförsel av spannmål kan Hercules Leisure Plus kombineras med Hercules FibrePellets. 

Produktblad Hercules Leisure Plus

 

Hercules Mash

Hercules FibreMash

20 kg.
Hercules FibreMash är en fiberprodukt med ett lågt energiinnehåll. Hercules FibreMash ska tillsättas vitaminer och mineraler om inte hästen får sitt behov av näringsämnen täckt på annat vis.

Hercules FibreMash innehåller flera olika fibrer från bl a äpple, lusern, grönpellets, betmassa och sojabönskal och kan med fördel användas som tillskott till det övriga krubbfodret vid behov av extra kalorier eller som en extra varm måltid.

På grund av det höga innehållet av fiber och fett ger Hercules FibreMash en god mättnadskänsla. Hercules FibreMash har ett lågt innehåll av socker och stärkelse och kan därför användas till alla typer av hästar och ponnyer - inklusive småväxta hästtyper.

Hercules FibreMash kan delvis ersätta den dagliga grovfoderransonen till hästar med dåliga tänder.

Produktblad Hercules FibreMash


Besök Swedish Agro's Hästgrupp på Facebook

Här får du tillgång till nyheter, tävlingar, erbjudanden med mera. Du kan också ställa frågor direkt till vår hästgrupp.

 

Lokala avvikelser i sortimentet kan förekomma. 

Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din närmaste butik.