Stråfoder

På grund av den rådande situationen med brist på grovfoder efter den extrema sommartorkan, har Swedish Agro utökat sortimentet med 3 nya stråfoder. Två foder med 100% ren alfalfa (lusern) och ett hösilage av fem sorters gräs. Därutöver har vi sedan tidigare vår egen Lusernpellets.

 

Alfa-A Original

15 kg.
Alfa-A Original är ett hackat stråfoder av ren alfalfafiber (lusern) och melass. Har ett högt fiberinnehåll som har bevisad god effekt på matsmältningen. Innehåller naturliga vitaminer och mineraler, kalcium och protein.

 • Ett foder med högt fiberinnehåll som ger 8,6 MJ/kg omsättbar energi, vilket motsvarar en normal giva müsli eller pellets.
 • Framställt av ren alfalfa som har bevisat god effekt på matsmältningen och fungerar som en naturlig buffert mot magsyra.
 • Innehåller naturliga vitaminer och mineraler som hästen lätt kan ta upp och tillgodogöra sig.
 • Rikt på kalcium för skelettets utveckling och hovkvalitet.
 • Innehåller protein av hög kvalitet som stärker och utvecklar musklerna.

Produktblad Alfa-A Original

Alfa-A Oil

15 kg.
Alfa-A Oil är ett hackat stråfoder av ren alfalfafiber (lusern) med tillsatt rapsfröolja för högre energi som främjar viktuppgång och kondition. Innehåller protein av hög kvalitet.

 • Högt kaloriinnehåll som ger 10,8 MJ/kg omsättbar energi från fibrer och fett – en energinivå som motsvarar den i ett komplett müsli- eller pelletsfoder.
 • Främjar viktuppgång och förbättrar konditionen utan att hästen blir alltför pigg.
 • Inget tillsatt socker, låg halt av stärkelse.
 • Framställt av ren alfalfa som ger protein av hög kvalitet, vilket är bra för överlinjen och musklerna.
 • Högt fettinnehåll för tävlingskondition, frisk hud och glansig hårrem.
 • Fritt från melass och konserveringsmedel.

Produktblad Alfa-A Oil

Leader's Spirit Universal Grass Mix

20 kg.
Leader’s Spirit är ett hösilage som är 100 % naturlig – en blandning av 5 typer av gräs. Denna sammansättning tillför proteiner och vitaminer, inklusive kalium, magnesium, kalcium och karoten.

Leader’s Spirit är ett hösilage, som passar för alla typer av hästar. Det säkerställer hästens behov av grovfoder samtidigt som det tillfredsställer tuggbehovet.

Vi rekommenderar att introducera Leader’s Spirit i hästens ranson långsamt. Efterhand ökas dosen till den rekommenderade mängden, d v s 1,5-2,0 kg grovfoder per 100 kg häst.

Lusernpellets

25 kg.
Lusernpellets tillverkas av 100% ren lusern (alfalfa) som hetluftstorkas direkt från fältet, på så sätt bibehålls växtens näringsrika innehåll och en bra hygienisk kvalitet uppnås.

Lusernpellets är en smaklig råvarupellets med ett högt innehåll av smältbara fibrer och är även naturligt rik på mineraler och spårämnen. 

Den unika sammansättningen av näringsämnen gör att lusern är ett mycket bra foder för alla kategorier hästar. Kombinerat med god tilldelning av stråfoder är lusernpellets ett bra komplement till hö med låga proteinvärden och ett utmärkt proteinfoder till avelsston och unghästar. Innehåller ingen melass. Det bör blötläggas till alla hästar. Blötläggningen går snabbt även i kallt vatten, eftersom det är ren lusern.

 


Besök Swedish Agro's Hästgrupp på Facebook

Här får du tillgång till nyheter, tävlingar, erbjudanden med mera. Du kan också ställa frågor direkt till vår hästgrupp.

 

Lokala avvikelser i sortimentet kan förekomma. 

Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din närmaste butik.