Proteinmix

Våra proteinmixer FORMA är framtagna för bättre proteinutnyttjande och för bättre effektivitet och lönsamhet samt är optimerade på högvärdigt fett och protein.

 

Forma 17 är en råvarumix i pelletsform som ska likna ett tidigt skördat vallfoder och som används till att ersätta delar av grovfoder i foderstaten.  Fodret är anpassat framförallt till nötkreatur och får för att tillföra den viktiga fibern som idisslande djur behöver för sin våmfunktion. Basen i Forma 17 består i år av lättsmält betfiber som är kombinerad med andra råvaror, för att uppnå en kvalitet som hos ett tidigt skördat vallfoder, med råprotein på 170 gr/ kg ts, 12,9 Mj/kg ts och 410 gr NDF/ kg ts. Fodret innehåller inga tillsatta vitaminer och spårämnen. Fodret finns i pelletsform i bulk/flakbil eller som säckvara.

Forma 25 är en råvarumix som bidrar med både råprotein och fibrer till foderstaten.  Basen i Forma 25 är lusernmjöl som är kombinerad med råvaror för att uppnå en bestämd nivå av råprotein, energi och fiber. Eftersom råproteinet i Forma 25 är på en lägre nivå än våra övriga Forma proteinmixar, så kan den befintliga proteinmixen bytas ut mot en högre giva av Forma 25 och på så vis minska på andelen grovfoder i fodermixen. Fodret innehåller inga tillsatta vitaminer och spårämnen. Fodret finns både i värmebehandlat mjöl och i pelletsform i bulk/flakbil.

Forma Näramix är ett värmebehandlat mjölfoder som innehåller expro, rapsmjöl och agrodrank. Den passar utmärkt om du har mixervagn och blandar ditt foder. Mjölkrossen gör att korna eller ungdjuren inte lika lätt kan sortera. Näramix passar bra då det saknas råprotein i foderstaten och till lågmjölkande kor. Kan användas som enda råvara till växande ungdjur. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder.

Forma Expromix är en proteinmix för nötkreatur. Vår storsäljare! Innehåller raps, fett och agrodrank. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder.

Forma Rapsmix är en råvarumix till nötkreatur som består av en blandning av drank, raps, soja, betfiber och fett. Fodret tillverkas som värmebehandlat mjöl för att underlätta inblandningen i en fodermix. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder.

Forma Betformix är en råvarumix som består av betfor, raps och fett. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder.

Forma 39U är en råvarumix till nötkreatur. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med övriga produkter. Formula 39U tillför mycket och framförallt lättlösligt protein. Passar i alla typer av foderstater, även till foderstater med HP-massa och Majsensilage. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med  mineralfoder. Innehåller Urea.

Forma Mega 40 är en råvarumix för nötkreatur. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter. Fodret kan användas i foderstater som behöver kompletteras med hög andel fett av hög kvalitet och/eller protein av hög kvalitet. Passar även till foderstater med Hp-massa och Majsensilage. Tillför en balanserad aminosyrasammansättning. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med  mineralfoder.

Forma 41U är en råvarumix för nötkreatur. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter. Fodret används i foderstater som behöver kompletteras med ytterligare protein och/eller fett av hög kvalitet, även till foderstater med HP-massa och Majsensilage. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder. Innehåller Urea.

Forma Mega 42 är en råvarumix till mjölkkor och passar i de flesta foderstater. Innehåller högvärdiga fettsyror och högvärdigt protein. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder

Forma 43 är en råvarumix som passar när grovfodret har ett lågt proteininnehåll, som till exempel vid utfodring av majsensilage eller betmassa, och bidrar då med protein samt ett balanserat innehåll av aminosyror. Fodret är en råvarumix utan tillsatta vitaminer eller mineraler, så komplettera därför foderstaten med mineralfoder.


Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din säljare.