Smågris


Vi har smågrisfoder för den bästa starten. Vilket passar din produktion bäst?

Vi erbjuder en variation av mjölkersättningar och startfoder att börja med under lampan men också foder som kan följa med från smågrishörnan till avvänjningen. Våra start- och smågrisfoder är väl anpassade efter grisens behov och bygger en robust gris.

Swedish Newborn
Swedish Newborn är ett startfoder som kan användas till smågrisar från 48 timmar efter födseln. Det innehåller druvsocker och används med fördel vid problem med många svagfödda smågrisar för att ge dem energi att fortsätta dia. Swedish Newborn används också där suggan har svårt att klara av en stor kull eller där suggan har låg mjölkproduktion. Swedish Newborn kan användas tillsammans med ett avvänjningsfoder, då det har högt energiinnehåll.

Swedish New Små
Swedish New Små är ett smakligt färdigfoder till smågrisar som används från 5 dagars ålder till avvänjning, till grisar under 9 kg. Det kan med fördel också användas till att utfodra, 10-21 dagar efter avvänjning, till mindre smågrisar med låga avvänjningsvikter och känslig tarm. Byts ut med successiv övergång till ett tillväxtfoder under 3-5 dagar. New Små har hög potential för en hög tillväxt under ditiden och är grunden för en god tarmhälsa då det innehåller G-Plus som stimulerar tarmhälsan. New Små innehåller druvsocker och har ett högt energiunderhåll. Det innehåller också extra mycket treonin som förbättrar foderupptaget samt tryptofan som stärker tarmväggen och reducerar risken för diarré.

Gentle Start
Sammansatt på samma sätt som Eminent-serien, men är lägre i standardiserat smältbart råprotein. Huvudfokus ligger på välbefinnande och hälsa. Innehåller dessutom BioPro Antibac som är en blandning av organiska syror och fettsyror som tillsammans skapar en bra mikrobiell balans i tarmsystemet.

  • Helfoder - från ca 7 dagars ålder till 14 dagar efter avvänjning 
  • Kan användas vid utmaningar med små grisar vid avvänjning
  • För dig som vill undvika Vetzn
  • Högt innehåll av mjölkprotein, laktos och druvsocker
  • Säkerställer ett högt foderintag med bibehållen robusthet och välfärd
     

Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din säljare