Vitafor


Vitafor är ett kraft- och mineralfoder för alla hästar med fokus på hälsa, hållbarhet och prestation. Produkterna kännetecknas av hög smaklighet, hög vitaminisering och spårämnen med extra hög tillgänglighet för hästen.

Sortimentet produceras av Vilomix Sweden AB, som är ett systerbolag till Swedish Agro. Vilomix har lång erfarenhet och kunskap av att producera mineralblandningar till olika djurslag.

 

Vitafor Derby

25 kg.
Vitafor Derby är ett pelleterat havrefritt foder för alla hästar. Tillsammans med grovfoder av normal kvalité och mineralfoder täcker Vitafor Derby hästens dagliga näringsbehov. Innehållet av betfiber och linfrökaka är högt, vilket gör att Vitafor Derby med fördel kan användas i kombination med spannmål eller färdigfoder för att öka energin i foderstaten utan att höja andelen stärkelse. Ett fiberrikt foder gynnar fodersmältningen och ökar hästens välbefinnande. Linfrökaka har ett högt innehåll av fett och bidrar till en blank hårrem. Blötlägg Vitafor Derby och du får en alldeles utmärkt mash.

Råvaruinnehåll: Melasserad betpressmassa, linfrökaka, vetekli, lusernmjöl, betmelass, rapsfett, druvsocker.

Produktblad Vitafor Derby

Vitafor Total

25 kg.
Vitafor Total är ett pelleterat färdigfoder som kan användas till alla hästar. Det höga innehållet av energi, spårämnen och vitaminer gör att det framförallt passar hästar i träning och tävling. Vitafor Total är ett smakligt och skonsamt foder. Kombinationen av havre, betfiber, lusern och linfrökaka ger hästen ett välbalanserat tillskott av fibrer, stärkelse, socker och fett. Hästen får på så sätt både snabb och långsam energi. Linfrökaka och betfiber gynnar dessutom hästens tarmfunktion och ger en blank hårrem. För att säkerställa starkt immunförsvar och hög prestation innehåller Vitafor Total delvis organiskt bundna spårämnen och mycket vitaminer.

Råvaruinnehåll: Havre, melasserad betpressmassa, vete, lusernmjöl, betmelass, linfrökaka, rapsfett, vetefodermjöl, magnesiumfosfat, kalciumkarbonat, monokalciumfosfat, fodersalt, druvsocker.

Produktblad Vitafor Total

Vitafor Solid

10 och 25 kg.
Vitafor Solid är ett pelleterat mineralfoder som ger ett tillskott av kalcium, fosfor, magnesium och salt. Det är en liten exklusiv pellets som är mycket smaklig. Dessutom innehåller Vitafor Solid höga nivåer av alla nödvändiga vitaminer och spårämnen. Vitafor Solid passar till de flesta hästar. Det är enkelt att blanda med kraftfoder och är så smakligt att många hästar äter det utan att det blandas med något.
 

Råvaruinnehåll: Lusernmjöl, vete, kalciumkarbonat, koksalt, magnesiumfosfat, betmelass, monokalciumfosfat, magnesiumsalt.

 

Vitafor Strong

25 kg.
Vitafor Strong har samma goda egenskaper som Vitafor Solid. Skillnaden är att mineralen är granulerad. Granuleringen innebär att Vitafor Strong är ett högkoncentrerat mineralfoder med 100% aktiv substans. Vitafor Strong är lätt att blanda med annat foder och går att utfodra i fri tillgång.
 

Råvaruinnehåll: Kalciumkarbonat, salt, magnesiumfosfat, monokalciumfosfat, betmelass.

Analysinformation Vitafor Strong

Vitafor Lucern

25 kg.
Vitafor Lucern tillverkas av 100% lusern (alfalfa) som hetluftstorkas direkt från fältet, på så sätt bibehålls växtens näringsrika innehåll och en bra hygienisk kvalitet uppnås. Vitafor Lucern är en smaklig råvarupellets med ett högt innehåll av smältbara fibrer och är även naturligt rik på mineraler och spårämnen. Den unika sammansättningen av näringsämnen gör att lusern är ett mycket bra foder för alla kategorier hästar. Kombinerat med god tilldelning av stråfoder är Vitafor Lucern ett bra komplement till hö med låga proteinvärden och ett utmärkt proteinfoder till avelsston och unghästar. Innehåller ingen melass. Lusernpelletsen bör blötläggas till alla hästar. Blötläggningen går snabbt även i kallt vatten, eftersom det är ren lusern.

Råvaruinnehåll: 100% lusern.

Produktblad Vitafor Lucern

Vitafor Balansmineral

25 kg.
Vitafor Balansmineral är det perfekta tillskottet för hästar som behöver extra mineraler och spårämnen för att upprätthålla en optimal hälsa och prestation. Vår unika blandning av högkvalitativa mineraler och spårämnen är speciellt utformad för att möta de specifika behoven hos hästar och hjälper till att främja ben- och muskelhälsa, immunfunktion och matsmältning. I Vitafor Balansmineral använder vi endast de bästa råvarorna och vårt tillskott är noggrant utvecklat för att tillgodose de specifika behoven hos hästar. Beställ nu och ge din häst den näring den behöver för att må bra och prestera på högsta nivå!

Råvaruinnehåll: Linfrökaka, melasserad betfiber, kornkli, vetekli, fermenterad jästkultur, koksalt, kalciumkarbonat, betmelass, magnesiumfosfat, magnesiumsalt, mikromineraler, vitaminer.

Vitafor Power

10 och 20 kg.
Vårt foder är speciellt utformat för att ge hästen den energi och näring den behöver för att uppnå maximal prestanda. Vitafor Power innehåller en balanserad mix av proteiner, vitaminer, mineraler och näringsämnen som är särskilt anpassade för tävlingshästar. Vi använder endast högkvalitativa råvaror och produkterna är noggrant utvecklade för att möta de specifika behoven hos tävlingshästar. Beställ nu och ge din häst den näring den behöver för att nå sin fulla potential!

Råvaruinnehåll: Lucernmjöl, koksalt, kalciumkarbonat, magnesiumfosfat, betmelass, kalkfett, guarkärnmjöl, kalciumsulfat, dihydrat, mikromineraler, vitaminer.

Vitafor Avel

25 kg.
Vitafor Avel är ett högkvalitativt foder som är speciellt utformat för att uppfylla de näringsbehov som krävs för hästar under avelsprocessen. Vårt foder innehåller en balanserad mix av mineraler och spårämnen, vilket ger stöd till hästens hormonella balans och reproduktiva system. Vitafor Avel är särskilt lämpligt för avelsston och hjälper till att främja hälsosamma födslar och starka föl. Kontakta oss idag för mer information om Vitafor Avel.

Råvaruinnehåll: Magnesiumfosfat, koksalt, monokalciumfosfat, kalciumkarbonat, lucernmjöl, betmelass, mikromineraler, vitaminer.


Lokala avvikelser i sortimentet kan förekomma

Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din närmaste butik