Koncentrat


Vårt koncentrat TOPPA är framtaget för bättre proteinutnyttjande, effektivitet, lönsamhet och med rätt fiberkvalitet.

 

Toppa Adda 24 är ett koncentrat för högavkastande mjölkkor. Fodret innehåller majsstärkelse, protein av bra kvalitet och en hög andel fett. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Tillför en balanserad aminosyrasammansättning. Fodret är sammansatt för att passa egenskaperna i ett normalt vallfoder och passar även till höga grovfodergivor. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 25 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret tillför stoppande fiber och lägre andel protein, men protein av bra kvalitet. Fodret används tillsammans med med ett tidigt skördat grovfoder av hög kvalitet med högre råprotein och lätt nedbrytbar fiber. Bra även till spätt bete på försommaren. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 27 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret tillför stoppande fiber och lägre andel protein, men protein av bra kvalitet. Fodret används tillsammans med med ett tidigt skördat grovfoder av hög kvalitet med högre råprotein och lätt nedbrytbar fiber. Bra även till spätt bete på försommaren. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 29 är ett koncentrat för mjölkkor som passar till grovfoder av hög till normal kvalitet. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Toppa 29 fungerar mycket väl till låg- och mellanmjölkare. Passar även till ett tidigt skördat vallfoder med höga energivärden. För toppavkastning väl Toppa 28 eller komplettera med annat foder. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ut vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 30 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Toppa 30 är lämplig när proteinet i Toppa 28 inte räcker till. Fodret har ett brett användningsområde och är sammansatt för att passa egenskaperna i ett normalt vallfoder där behovet av framförallt vomstabilt AAT-protein behöver uppfyllas. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ut vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 32 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret används tillsammans med grovfoder som har medel till lätt nedbrytbar fiber men med lägre proteininnehåll. Tillför protein av hög kvalitet och passar även till foderstater som är proteinkrävande, exempelvis HP-massa och majsensilage. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ut vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa 34U är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret är sammansatt för att passa egenskaperna i ett normalt vallfoder med lågt råprotein. Passar även till foderstater som kräver mer vomlösligt protein, som HP-massa och majsensilage. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ut vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag. Innehåller Urea. 

Toppa Ess 35 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret innehåller lättsmält fiber och en hög andel protein. Fodret är anpassat till grovfoder av lägre kvalitet där fiberinnehållet kan tänkas påverka konsumtionsförmågan negativt. Tillför balanserad aminosyrasammansättning. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.


Fetthaltshöjande foder


Toppa Mega 28 är ett koncentrat för mjölkkor. Utfodras tillsammans med grovfoder och spannmål eller i kombination med andra produkter ur vårt nötsortiment. Fodret innehåller en hög nivå vomskyddat fett samt extra tillsatt metionin för att matcha en hög mjölkproduktion. Fodret passar till ett grovfoder som har medel/lågt fiberinnehåll med en lätt nedbrytbar till normal fiber. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.

Toppa Mega 31 är ett koncentrat för mjölkkor som är sammansatt för att komplettera egenskaperna hos ett grovfoder som har ett lågt fiberinnehåll med en lätt nedbrytbar fiber och ett normalt proteininnehåll. Innehåller en hög andel vomskyddat fett, framförallt vomstabilt AAT-protein. Komplettera foderstaten med ett lämpligt mineralfoder ur vårt sortiment. För att inte överstiga fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 12 kg per djur och dag.


Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din säljare