Kalven under mjölkperioden


Spädkalven är en av gårdens viktigaste framtidsinvesteringar. När kalven föds behöver den antikropparna i råmjölken snabbt. Gå tidigt över till någon av våra högkvalitativa Elitekalv-mjölkersättningar för att nyttja kalvens förmåga att växa snabbt under mjölkperioden. Introducera något av våra kalvkraftfoder Glänsa Kalv eller KalviForm tidigt i kalvens liv för en lyckad avvänjning. Elitekalv, vårt sortiment av mjölknäringar, består av både skummjölksbaserade och vassleproteinbaserade produkter med noga utvalda råvaror och viktiga tillsatser som ger friska kalvar med hög tillväxt under mjölkperioden.

Kalvnäringar

 

Elitekalv Nr1 är en unik produkt som består av högkvalitativ skummjölk som säkrar optimal koagulering i kalvens löpmage. Skummjölksandelen i produkten är så hög som 60%! Även kvalitet och innehållet av protein och fett är anpassat för en hög tillväxt. Innehållet av skummjölk i Elitekalv Nr1 gör att kalvarna kan utnyttja den höga näringskoncentrationen med bibehållen god hälsa. Produkten innehåller V+Care, en unik kombination av oligosackarider och mjölksyrabakterier som har ytterligare hälsofrämjande egenskaper. Innehållet av V+Care och skummjölkspulver gör att Elitekalv Nr1 passar mycket bra i besättningar där problem med hälsostörningar finns. För att stimulera en tidig utveckling av vommen innehåller produkten Progut® Rumen. Elitekalv Nr1 är agglomererad, vilket innebär att smältbarheten på fett och protein är mycket hög samt att den tekniska kvaliteten är mycket god. Produkten är lätt att blanda, fririnnande och ger lättdiskade hinkar. Det är inte utan anledning som produkten fått namnet Nr1!

Elitekalv Xtra är en skummjölksbaserad kalvnäring. Innehållet av protein och fett är högt och anpassat för en hög tillväxt! Innehållet av skummjölkspulver i Elitekalv Xtra gör att kalvarna kan utnyttja den höga näringskoncentrationen med bibehållen god hälsa. Elitekalv Xtra innehåller V+Care, en unik kombination av oligosackarider och mjölksyrabakterier som har hälsofrämjande egenskaper. Innehållet av V+Care och skummjölkspulver gör att Elitekalv Xtra passar mycket bra i besättningar där problem med hälsostörningar finns. För att stimulera en tidig utveckling av vommen innehåller produkten Progut® Rumen. Elitekalv Xtra är agglomererad vilket innebär att smältbarheten på fett och protein är mycket hög samt att den tekniska kvaliteten är mycket god. Elitekalv Xtra är lätt att blanda, fririnnande och ger lättdiskade hinkar. Använder du Elitekalv Xtra till dina kalvar får de hög tillväxt och god hälsa. 

Elitekalv Premium är en vasslebaserad mjölknäring med högre proteininnehåll som främjar för en hög muskeltillväxt och ger resliga kalvar från start. Det lägre fettinnehållet i produkten gör att kalven lättare börjar äta torrfoder tidigt. Produkten passar lika bra i kalvamma som hinkutfodring. Produkten är lättlöslig och kan syras ner till pH ca 4,5.

Elitekalv Unik är en vasslebaserad mjölknäring speciellt framtagen för kalvar som utfodras i kalvammor. Kalvar i dessa system får ofta en betydligt högre kalvnäringsgiva än de som utfodras med hink. För att kalvarna ska hålla sig friska i  dessa i system krävs det  en produkt med hög smältbarhet på både fett och protein. Elitekalv Unik innehåller även V+Care, en unik kombination av syror, oligosackarider och mjölksyrabakterier som har hälsofrämjande egenskaper. Produkten innehåller även Progut Rumen för att stimulera en tidig utveckling av vommen. Produkten är agglomererad och lättlöslig.

Elitekalv Classic är en prisvärd, vasslebaserad mjölknäring. Passar i Besättningar med god hälsa och höga tillväxtmål kan med fördel använda Elitekalv Classic innehåller V+Care, en unik kombination av syror och oligosackarider, vilket främjar till en god hälsa. Produkten är agglomerad, vilket innebär att smältbarheten på fett och protein är mycket hög samt den tekniska kvaliteten är mycket bra. Passar även som ett fas två foder under de sista 4-5 veckorna innan avvänjning. Elitekalv Classic passar lika bra i kalvamma som i hinkutfodring. 

 

 


Har du frågor om vårt sortiment?

Kontakta din säljare