Välkommen till Swedish Agro

Swedish Agro är två svenska företag under ett varumärke med ett gemensamt mål: att bidra till våra kunders lönsamhet. Fokus ligger på att vara den bästa möjliga affärspartnern till våra kunder. Våra beslut baseras på våra kunders behov.

Vi tillverkar och säljer kvalitetsfoder samt säljer växtodlingsprodukter och maskiner av högsta kvalitet. Även spannmålshandel är en stor del av vår verksamhet. I Kalmar finns huvudkontoret för foder-, butiks- och växtodlingsverksamheterna. Där ligger också en av Europas modernaste foderfabriker och där tillverkar vi foder för flera djurslag. I Skurup finns huvudkontoret för maskinverksamheten, den representerar världsledande varumärken som CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, AVR, SCANSTONE och SPEARHEAD. Läs mer om maskinföretaget på egen sida

 

Följ med på Gårdsbesök till en av våra foderkunder

Idag är vi bjudna på gårdsbesök till Stavhult Södergård utanför Agunnaryd i Småland. Här driver bröderna Andreas och Kristofer ett lantbruk med både mjölk- och köttproduktion. Tillsammans med vår säljare Jörgen Bengtsson pratar vi om foder, foderkontrakt och vallodling. Vad är det som gör att de tecknar foderkontrakt med Jörgen och hur ser deras vallodlingsfilosofi ut? Dessa och många andra frågor diskuteras och detta kryddas med några härliga kor och kalvar som nyfiket vill vara med i bild.

OM DANISH AGRO

Swedish Agro företagen är dotterbolag till danska Danish Agro. Koncernen består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa. Danish Agro-gruppen har cirka 5 000 anställda och ägs av 8 250 danska bönder. Danish Agro grundades 1901 som ett lokalt kooperativ. Ett antal fusioner och förvärv har förändrat företaget från en lokal till internationell aktör.
 

Långsiktighet - kvalitet - lönsamhet

Inom Swedish Agro tror vi på svenskt lantbruk. Våra ledord är långsiktighet, kvalitet och lönsamhet. Sedan 1901 har våra kunders behov varit utgångspunkten i alla beslut. Lantbrukarens framgång är vår framgång. Vi ägnar varje dag åt att skapa värde för de lantbrukare vi samarbetar med. Vi kallar det Cultivating Value.​​​​​​​

​​​​Visionen

är att vara den valda och viktigaste samarbetspartnern för lantbruket i Sverige. Dit når vi genom att skapa största möjliga mervärde för varje enskild lantbrukare.

​​​​​​​Cultivating Value

​​​​​​​är värdegrunden som genomsyrar hela koncernen. Den innebär att vi har fokus på att skapa värde och tillväxt för både kunder och anställda. Bland annat genom att ge våra  anställda de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt jobb. Dessa förutsättningar skapar vi med hjälp av delaktighet, kunskapsutbyte och kompetensutveckling. ​​​​​​​Varje medarbetares eget engagemang är den viktigaste delen av värdegrunden.