« Tillbaka


CLAAS TORION lastar foder i en av Europas modernaste foderfabriker

2021-10-25

Swedish Agro övergår till CLAAS hjullastare TORION och den första hjullastaren levererades i dagarna till foderfabrik Kronan i Kalmar.

Det är ett naturligt steg i företagets utveckling eftersom Swedish Agros starkaste maskinvarumärke är just CLAAS. Christian Bundy är produktionschef och beskriver de krav foderfabriken har på en hjullastare så här:

- Vi behöver en modern hjullastare som är driftsäker, hållbar och stark. Men den måste också erbjuda en bra och bekväm arbetsmiljö för våra medarbetare som kommer att vistas i hytten under många timmar. Vi tycker att TORION möter våra krav på ett bra sätt. Vi ser också en styrka i att skifta till CLAAS TORION då vi har service och kunskap inom koncernen, för att säkra driften av vårt dagliga arbete där hjullastaren spelar en stor roll.

Det blir många ton per år att lasta för denna maskin. Driftsäkerhet och hållbarhet är mycket viktiga krav på alla maskiner för foderfabriken.

- Just den här hjullastaren har utrustats speciellt med brandsläckningssystem, reverserande fläkt och andra filter för kylsystemet för att klara dammigare miljöer som kan förekomma i foderproduktionen, säger Marcus Jönsson, produktchef för hjullastare.