« Tillbaka


Nya fiberrika färdigfoder för nöt och får

2018-11-02

Med tanke på rådande grovfodersituation har vi tagit fram flera fiberrika färdigfoder till nöt och får.

Med tanke på den rådande grovfodersituationen har Swedish Agro tagit fram ett fodersortiment som är anpassat för att kunna användas när man behöver sänka grovfoderandelen i foderstaten.

Vi har 4 st färdigfoder där vi optimerat in en högre fiberandel. Alla våra "fiberfoder" innehåller förutom alla näringsämnen på rätt nivå även en högre nivå av fiber. Fibern behövs ju för att våmmen ska kunna fungera normalt även vid lägre nivåer av grovfoder. Det går att byta ut antingen hela befintliga kraftfodernivån i foderstaten till ett av våra fiberfoder, eller delar av befintliga kraftfodersorten, beroende på hur mycket grovfoder som finns tillgängligt. Det går att gå ner till en giva av ca 3 kg ts grovfoder till ungnöt och ca 5 kg ts grovfoder till mjölkkor genom att byta ut befintligt kraftfoder till en av våra fiberfoder. Har du fiber hemma själv, exempelvis halm, så rekommenderar vi att du använder dig av ett foder i vårt standardsortiment.

Ett annat alternativ för att dryga ut grovfoder är våra Forma-foder. Forma 16, Forma 19 och Forma 25 är lusernbaserade och bidrar med fiber och protein som kan bytas mot grovfoder i foderstaten.

Vi tillverkar även  gårdsanpassade fiberfoder där vi använder lusernfiber som fiberbas och där vi blandar ihop en gårdsanpassad mix av protein och fiber. Har du exempelvis brist på grovfoder fiber och protein, men har spannmål hemma, så kanske en av våra fibermixer passar dig.

Fåren:
Vi har även gjort en variant till fåren, Glänsa Tacka Fiber, som är optimerad på samma vis, med lägre näringsinnehåll och mer fiber. Den finns både som bulkprodukt och pallvara, även i våra butiker.

Vi säljer även lusernpellets som råvara i 25 kg säck och helpall. Har man tillgång till fiber på gården så rekommenderar vi att använda kraftfoder i vårt standardsortiment.

Läs mer om våra nya foder:
Nöt
Nöt ungdjur
Får