« Tillbaka


Säkra din skörd med hjälp av väderdata

2022-08-22

Skörden är din belöning för det hårda arbete som utförts under säsongen. Att försäkra dig om att du skördar under optimala väderförhållanden är avgörande för ditt resultat och din avkastning.

Jämviktsfukthalt

Att veta den exakta luftfuktigheten i dina fält kommer att hjälpa dig i skörden. Sambandet mellan luftfuktighet och lufttemperatur avgör vattenhalten i dina grödor vid skörd. Att skörda vid optimal luftfuktighet kan spara stora kostnader i samband med torkning och lagring av dina grödor.


Skörda med hjälp av väderdata

Med en Cordulus Farm Station väderstation i ditt fält får du uppdateringar om luftfuktighet och daggpunktsberäkningar var tionde minut:

  1. Från appens startsida, tryck på en av dina väderstationer.
  2. I det nedersta fältet, tryck på ”Historia”.
  3. Du kan nu se din historiska väderdata. 
  4. Tryck på de tre prickarna i verktygsfältet för att filtrera fram den väderdata du vill se.

Jämför luftfuktigheten med jämviktstabellen för att hitta den optimala vattenhalten i dina grödor.

Daggpunktsgrafen jämför lufttemperaturen med daggpunkten och hjälper dig att ta reda på exakt när det är risk för dagg i ditt fält.

Om lufttemperaturen är nära daggpunktsgrafen kan det vara idé att överväga att vänta med skördearbetet. Men om lufttemperaturen med marginal är högre än daggpunktsgrafen ska det vara goda förhållanden för skörd.


Få användning för din personliga väderprognos

Väderprognosen i din Farm Station-app är skräddarsydd efter din unika väderstation. Cordulus inhouse-utvecklade väderprognoser har visat sig vara mer exakta än de flesta meteorologiska tjänster, särskilt inom de tre närmsta timmarna.

Eftersom väderstationen är placerad i ditt fält får du en väderprognos som är representativ för den exakta plats där du arbetar:

  1. Från appens startsida, tryck på en av dina väderstationer.
  2. I det nedersta fältet, tryck på ”Prognos”.

Du kan nu se den unika väderprognosen för vald väderstation.